Menu Sluiten

Duurzaam isoleren met houtvezels uit het Zwarte woud

Informatie over producten van Gutex

GUTEX

Duurzaamheid

Vanuit respect voor milieu en mens dragen wij duurzaamheid een warm hart toe. Dat uit zich o.a. in het gebruik van duurzame materialen die rekening houden met het milieu en de gezondheid van bewoners en gebruikers. We zijn daarom actief bezig met het introduceren van nieuwe producten die gericht zijn op duurzaamheid, energieneutraal wonen en klimaatbeheersing. Zo kiezen we als het gaat om isolatiemateriaal voor Gutex dat gebaseerd is op houtvezels van duurzaam hout. Gutex behaalt een hogere isolatiewaarde dan traditioneel isolatiemateriaal. Gutex verbetert warmte- en geluidsisolatie, hittebescherming en vochtregulatie en wordt vanwege de natuurlijke basis gekozen uit gezondheidsredenen.

Duurzaam wonen en duurzaam bouwen

Duurzame woningen zijn beter voor het milieu dan traditioneel gebouwde woningen, bijvoorbeeld vanwege de besparing op grondstoffen. Duurzame gebouwen zijn energiezuiniger en gezonder voor bewoners en gebruikers. Duurzaam wonen zal de komende jaren een nadrukkelijkere rol gaan spelen bij bouwprojecten. Koenen Bouwgroep B.V werkt al enige jaren samen met Van de Veerdonk Bouw & Regie op het gebied van duurzaam bouwen. Samen realiseerden wij al vele duurzame bouwprojecten in de regio Nijmegen.

Thermohouse
Ons specialisme is het bouwen met duurzaam hout. Duurzame woningen en gebouwen zijn niet alleen energiezuiniger en beter voor het milieu dan traditionele woningen, maar ook gezonder vanwege de biologische materialen.

Vanuit deze visie hebben wij het concept Thermohouse ontwikkeld. Thermohouse is energiezuinige en milieuvriendelijke houtskeletbouw en richt zich op mensen die energieneutraal willen wonen. Dit concept maakt gebruik van ecologisch verantwoorde materialen zoals duurzaam hout en biologisch materiaal als Gutex.

Duurzaam bouwen

Over houten woningen bestaan nog diverse vooroordelen. Het zou niet onderhoudsvriendelijk zijn, lastig luchtdicht te krijgen en duur. Thermohouse bewijst het tegendeel. Het bedrijf is al 32 jaar gespecialiseerd in bouwen in hout en sinds zes jaar ook ecologisch.

Voordelen houtbouw
Het bouwteam bestaat uit twaalf medewerkers en een aantal flexibele krachten. Thermohouse is vooral actief als houtbouwer in de particuliere sector, vaak in het hoge segment. Naast woningen heeft Thermphouse ook veel opdrachtgevers in de zakelijke en leisure markt. Zo bouwt  Thermohouse aan een ecologische samenleving van een kinderdagverblijf tot een zorgcentrum of een buurthuis maar ook het bouwen van een houten achtbaan voor een pretpark.
De voordelen van houtbouw:
• Veel sneller bouwen
• Geen / weinig uitstoot van CO2 uit
• Een prettig leefklimaat en woongenot door dampopen bouwen.

Duurzame isolatie

Thermohouse werkt voor isolatie voor het ecologisch isolatiemateriaal: Gutex.
• Dit is gemaakt van houtvezels
• Bevat geen schadelijke stoffen
• Gutex is bovendien herbruikbaar.

Gutex isolatiemateriaal is afkomstig uit Duitsland waar men met duurzaam bouwen al vele jaren ruime ervaring heeft.
Doormiddel van een speciale machine en duurzaam isolatie materiaal wordt het isolatie materiaal in de spanten geblazen. Thermohouse is één van de eerste partijen in Nederland die deze duurzame techniek gebruikt. Het is niet alleen ecologisch, maar ook heel makkelijk te verwerken. Voor de binnenkant van een Thermohouse, zoals een ecologische houten woning ook wel wordt genoemd, wordt vaak leemstuc gebruikt. Dit is een natuurlijk product dat extreem goed vocht reguleert, wat bijdraagt aan een prettig klimaat.

Modulair bouwen
Thermohouse verdiept zich in innovatie. Zo ontwikkelt directeur Mike Koenen samen met een architect een concept voor modulair bouwen. Bouwen is op dit moment te duur maar we willen niet beknibbelen op onze kwaliteit, daardoor zijn we gaan onderzoeken of je met minder materiaal dezelfde kwaliteit kan behalen. Dit heeft geleid tot een innovatief concept. Nu kunnen we eenvoudig en snel een woning opbouwen.
Voordelen:
• Het bouwproces standaardiseren.
• Bespaart veel aan architect en tekentafel werkzaamheden.
• Hiermee besparen we fors op arbeidsuren ook in onze timmerfabriek
• Hoge bouwstandaard gegarandeerd met lager kosten!